Etusivu

Hallitus
Seurasta
Säännöt
Kilpailut
Jäsenkirje
Savijärvi Special
Toimintakertomus
Toimintalinja
Nuortenkerho
NuoriSuomi Sinetti
Miten jäseneksi

Palaute
Linkit

Tuoreimmat muutokset

Husaariratsastajat

Husaarien Nuorten kerho -toimintaa lapsille ja nuorille turvallisessa ympäristössä

Mikä on NK?

NK eli Nuorten kerho on Husaariratsastajat ry.:n alaisuudessa toimiva jaosto, joka keskittyy lasten ja nuorten toimintaan. Nuorten kerho on toiminut jo vuodesta 1976 lähtien ja sillä on oma hallitus, joka kokoontuu noin kerran kuussa. Hallituksella on oma puheenjohtaja ja jäseniä, jotka ovat pääosin kerhonvetäjiä. Hallitukseen kuuluu myös Savijärven kartanon edustaja.

Nuorten kerho järjestää Savijärven kartanon ratsastuskoululla monenlaista toimintaa kuten hevoskerhoja ja seurakilpailuja. Erittäin suosittu NK:n perinne on joka kevät Savijärven kartanossa järjestettävä viikonloppuleiri, ja myös Talviriehan perinnettä on herätelty henkiin. Hevoskerhoissa opetellaan hevostaitoja sekä suoritetaan Suomen Ratsastajainliiton suunnittelemia ja hyväksymiä hevostaitomerkkejä. Hevoskerhot kokoontuvat viikoittain ja niitä pitävät Ratsastajainliiton kouluttamat kerhonvetäjät. Savijärven kartanon tuntihevoset ovat Nuorten kerholaisten hoitohevosia ja kaikki kerholaiset saavat kokemuksesta riippuen yhdestä kahteen hoitohevosta. Nk:n hevosenhoitajan opas och på svenska Nk:shästskötares guide.

Nuorten kerhoon kuuluvat kaikki junnu-Husaarit, ja kaikki ovat erittäin tervetulleita mukaan toimintaan riippumatta aiemmasta hevos- ja seurakokemuksesta. Kerholaisilta vaaditaan Husaarien jäsenyys, muuten kerhoissa käyminen on ilmaista. Jos olet kiinnostunut hevoskerhoista, ota yhteyttä Nuorten kerhon puheenjohtajaan tai kerhonvetäjiin. Husaarien jäseneksi voit liittyä täällä.

Ota yhteyttä:

husr_nk@hotmail.com
040 0500 734 / Ida pj.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Leirikuvia isojen leiriltä 13.-14.4.2013

Kerhoissa suoritettavia hevostaitomerkkejä:

Minimerkki

Minimerkki on tarkoitettu alle 10-vuotiaille lapsille. Minimerkin tavoitteena on saavuttaa perustiedot ja -taidot hevosten kanssa olemisesta ja hoitamisesta.

Perushoitomerkki

Perushoitomerkissä opetellaan hevosen perushoitoa; harjausta, satuloimista ja talutusta. Perushoitomerkissä opetellaan myös tallin säännöt ja tallikäyttäytymistä.

Hoito I -merkki

Hoito I –merkissä saadaan tarvittavat taidot itsenäiseen hevosenhoitamiseen ja toimimiseen mm. hevosenhoitajan tehtävissä. Tähän kuuluu mm. loimitus, hevosen perustarpeet, rakenne, rodut, värit & merkit ja hevosen lisääntyminen.

Hoito II -merkki

Hoito II –merkin tavoite on syventää hevostaitoja ja antaa valmiuksia mm. kisahevosen hoitamiseen. Hoito II- merkissä käydään läpi hevosen lastausta & kuljetusta, näyttelytoimintaa, juoksuttamista ja erilaisia apuohjia ja varusteita.

Lääkintämerkki

Lääkintämerkissä opetellaan tunnistamaan terve ja sairas hevonen, ja antamaan sekä hevoselle että ihmiselle oikea ensiapu. Tähän merkkiin kuuluu hauteiden tekemistä, ulkoisten vaurioiden ja yleisimpien sairauksien tunnistamista, sekä normaalien elintoimintojen tarkistamista.

Ruokintamerkki

Ruokintamerkissä saadaan tarvittavat tiedot hevosen sisä- ja ulkoruokinnasta, ruoansulatuksesta, vitamiinien ja ravintoaineiden merkityksestä ja erilaisten hevosten ruokinnasta.

Lisätietoa ratsastus- ja hevostaitomerkeistä SRL:n sivuilla: http://www.ratsastus.fi/seuratoiminta/merkkisuoritukset

HusR:n Nuorten kerhon pelisäännöt ajalle 3.11.2013-3.11.2014

  1. Jokainen on tasavertainen.
  2. Tavoitteena on oppia hyvät hevostaidot.
  3. Hevostaitojen oppimisen pitää olla hauskaa ja turvallista.
  4. Tupakointi on sallittua ainoastaan yli 18v. ja vain sallituilla paikoilla. Lapsilla on oikeus savuttomaan harrastuspaikkaan.
  5. Ohjaajat ja aikuiset sitoutuvat antamaan lapsille hyvää esimerkkiä kaikkiin hevosiin liittyvissä asioissa.
  6. Pyrimme säilyttämään hyvän ilmapiirimme, joka on kannustava ja tasa-arvoinen. Kannustamme ohjaajia ja vanhempia toimimaan yhteistyössä.

nuorisuomi_kuva.doc

Merkkisuorituksia 2008
Merkkisuorituksia 2009
Merkkisuorituksia 2010
Merkkisuorituksia 2011
Merkkisuorituksia 2012
Merkkisuoritukset 2013
Merkkisuoritukset 2014

 
nk/etusivu.txt · Viimeksi muutettu: 2014/09/03 17:13 / ida

Sähköisen viestinnän tietosuojalaki (516/2004) kieltää mainosten lähettämisen näiltä sivuilta löytyviin osoitteisiin
Recent changes RSS feed Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki